Minna

MinnaWorking Mates Forget Me Not

Född: 2015.05.20

Ras: Australian Cattledog

Kön: Tik

Efter mina två Border collies kände jag att de var dags för en ny ras! Jag ville ha lite ”skarpare” hund, med mer ”jävlar anamma”.
Och det tror jag att jag har fått!

Uppfödare Renata Johansson, har jag känt sedan ca 6 år tillbaka innan Minna kom, och efter att umgåtts under de åren med hennes tikar så kändes en ACD helt rätt!

2013 gick min far bort, och även han var innan sin bortgång inne på att köpa en ACD som nästa hund. Minna är därmed döpt i hans minne (Forget me not). Tilltalsnamnet var även tänk att vara Minnen, men kände att Minna låg bättre i mun.

Minnas framtid

Minna är tänkt att bli min nästa freestylehund! Jippo är snabb och klumpig, vilket inte är den bästa kombon i grenen. Förhoppningsvis lämpar sig Minna bättre. Självklart kommer det även bli en del lydnadstävlingar för henne!
Husse Joel har även börjat få upp ögonen lite mer för hundsport, och kommer få fria tyglar att köra Svenskskyddet samt mondioring med tjejen!

Olyckan

Tyvärr går inte livet alltid som man tänkt sig. Vid 5 månaders ålder sprang Minna och busade på tomten med Jippo. Med focus på Jippo – och inte så mycket på vart hon sprang, så sprang hon rätt in i en stock.
Intensiva dygn följde med röntgen, artroskopi och diverse veterinärbesök.
Minna hade fått en partiell korsbandsskada, och måste vila …lääänge!

Minnas tävlingskarriär kommer med detta sätta igång lite senare än mina tidigare hundars, men förhoppningen är att hon blir helt återställd med tiden!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s