Från valp till tävlingshund! Kursstart 15/11!


Har din blivande tävlingshund anlänt?kursinbjudan 2

Då är det dags att sätta igång med grunderna!

En bra tävlingshund behöver kunna så mycket mer än sina tävlingsmoment! Desto bättre hunden fungerar i vardagen, desto enklare är det att sätta igång tävlingsträningen.

Att sätta igång tävlingsmomenten först, och sedan ta itu med vardagen är lite att bita sig själv i svansen.
Har du från början en god vardagslydnad – kan du och din hund sedan göra vad som helst!

Under denna kurs skippar vi pratet om rumsrenhet, foder, kloklippning och liknande delar, det litar jag på att ni redan har ett hum om. Inte heller kommer vi ha någon ”valplek” där valparna härjar fritt (vi vill ju att de ska bygga focus på förare).
Allt focus ligger på att bygga upp grunderna för din framtida träningskamrat, som även ska fungerar i vardagslivet.
Kursen lämpar sig till dig som tänkt tävla inom lydnad, bruks, agility, rallylydnad eller freestyle.
Har din valp ännu inte anlänt? Det finns även plats för dig! 2 åhörarplatser finns på kursen, för dig som vill snappa upp information redan innan valpen kommer!

Några av de delarna en framtida tävlingshund behöver:

11880192_10153478036675365_485533712_n* En fungerande ”av och påknapp” – hunden behöver kunna tända till när det är dags för träning, och i nästa sekund kunna slappna av. Du vill inte att hundens energi ska gå åt när det är vila.
* Hit – din hund måste komma på inkallning, även när störningar finns omkring er.
* Stanna – oavsett störning skall du kunna lita på att din hund stannar där du lämnar den.
* Nej – Att kunna tala om för hunden vad du INTE vill att den gör, och kunna bromsa hunden i ett beteende är otroligt viktigt. Du vill kunna gå ut på en brukshundklubb och säga ”nej, strunta i de andra hundarna – nu ska vi träna”.
* Lekglädje – utan belöningar är du ganska strandad i träningen. Vi jobbar på att kunna ha en stor variation av belöningar, och hitta fler varianter som passar er. En hund som är glad i sina belöningar är även glad i träning!
* Apport – Vilket även hänger ihop med ovanstående punkt. Det underlättar stort för dig som förare att hunden även kommer tillbaka med leksakerna. Jag har sett tydligt genom mina år som instruktör att de förare vars hundar INTE kommer in med leksakerna, drar sig för denna typ av belöningar. Tyvärr blir godis rätt tjatigt och tråkigt – du vill kunna dra iväg en boll och se hunden piggt komma tillbaka med den.
* Passivitet – Är otroligt viktigt för en tävlingshund! Under hundens liv kommer det bli flertalet timmar sittande vid dina fötter i klubbstugan, i en bur under banvandringen, vid ett träd vid prisutdelningen osv, osv… Kan din hund då lägga sig för en sovstund avslappnat är detta otroligt rogivande både för dig och hunden. Spara energin till när det gäller!

Dessa punkter kommer vi lägga stor vikt på under kursen!

Min filosofi inom hundträning har alltid varit tydlighet. Är jag som förare tydlig med mitt budskap, blir det enkelt för min hund att följa.

 

kursinbjudan 3Praktisk information kurs nummer 196

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
När: Tisdagarna: 15/11, 22/11, 29/11 och 6/12
Tid: 17:15 – 18:15
Plats: Mohlins K9, vår egna lokal på Stationsvägen 51, Åkersberga
Pris: 1200 kr.
Max 3 deltagare, för att möjliggöra ekipagefocus!

Är detta inte kursen du söker? Se fler kurser här: http://trickhundar.com/kurser/gruppkurser/

Anmälningsformulär till valpkurs 196:

Obs – anmälan är bindande!

Lämna en kommentar