Senaste

Är inte träning träning? Oavsett gren?

Emil i freestyle

Länge hade Sveriges Hundungdom huvudmannaskapet för freestylen i Sverige. Numera ligger den under SKK.

Fortfarande finns dock stämpeln ”ungdomsgren” på sporten. Med det finns både för och nackdelar.

Självklart tycker jag att det är underbart att ungdomar vågar sig ut på planen. I freestylen känner de sig välkomna och accepterade för det som de lyckats skapa med sina hundar. Sammanhållningen är god, och som nytt ekipage är det lätt att hoppa in och göra sig bekant med de andra tävlande.
På lydnadsplanen eller i brukset, där gubbarna med skägg och fjällrävenbyxorna regerar, är det svårt att komma med något. Gubbarna smått fnissar åt ”de små flickorna, de försöker ju i alla fall”. Och därmed är det självklart svårt att visa att man faktiskt går för något, eller för den delen få en ärlig chans att bli ”en i gänget”.

Freestylen främjar våra ungdomar med hund och deras träning samt känsla för djur.
Dock känns det lite tråkigt varje gång man konverserar med en” vuxen” som är intresserad av kurs, där det senare visar sig att det var tänkt till deras 8-åriga dotter, och för dem en självklarhet, för ”inte skulle dom”. Detta händer sällan inför mina tävlingslydnadskurser.


Pelle i agility

Det är svårt att få de nya grenarna att slå igenom med den respekt de faktiskt förtjänar.

För en tid sedan blev jag något chockad. Tränade för en man som själv stred för agilityns genomslag  på 80-talet, och kämpade för dess respekt. Jag visade upp ett freestyletrick som jag nyss lärt in och var stolt över, som respons fick jag ”haha vad gulligt, hur går det med fria följet?”.

Hundträning är väll hundträning?

För mig är alla grenar hundträning, och alla innehåller trick.

Om det så är slalom mellan benen, apportering, hopp över hinder eller hitta gubbe i skogen – så är det trick!
Vissa trick tar längre tid att lära in, vissa går fort.


Pelle klass Elit lydnad

Och om all träning är träning, varför är då viss träning klassad som ”svårare” och viss är ”för lillflickan”?
Att träna apportering, eller slalom mellan benen kan vilken 10-åring som helst klara av, så länge man har en hund som är sugen på momentet.
Men rutskick eller att balansera hunden på axeln går jag sällan igenom på mina barnkurser – det är för svårt. Men skulle en 10-åring klara detta, vad tror ni gubbarna blir mest imponerade av? När Lisa och Fido kör elitens rutskick eller Fido som balanserar på Lisas axel?

Samtliga grenar går att göra barnvariant och vuxenvariant på! Dessutom är Sverige ganska ensamma om att ha så många ungdomar i freestylen som vi har, internationellt är det en ”vuxengren”.

Icke hundfolk

De som själv inte tränar hund, dömer efter vad de ser. Och när jag publiktränar i kungsträdgården är för mina hundar strunt samma vilken gren vi kör, det är störningen vi vill ha.

Plötsligt är det inte de dömande ögonen som på brukshundklubbarna, utan tvärtom.

Kör jag där ett fritt följ så rycker folk på axlarna, men när min lilla papillon backar runt mig, hoppar över mina utsträckta armar eller kryper baklänges – då kommer applåder!

Samma okunskap?

Är det då inte samma okunskap på brukshundklubbarna som i Kungsträdgården?

De i kungsträdgården vet inte hur mycket tid jag lagt på att finslipa det där fria följet, eller för den delen vad domaren dömer efter.

Men inte heller vet de på brukshundklubbarna hur mycket jag tränat och tragglat för att få till ”just det där tricket”, och återigen, vad domaren dömer efter.

Så hur kommer freestylen framåt?

Gäller samma som agility så får vi väll vänta 20 år (eller mer, då jag inte skulle klassa agilityn som godkänd i alla bruksgubbars ögon). Men inte vill jag kämpa och dra tills jag är över 40 för att lyckas imponera en bruksgubbe! Då vill jag minsann ha kommit längre än så!


Emil under sökträning

För mig är det ganska otroligt att de som tror sig ”veta bäst” är de som inte kan se hur mycket träning som ligger bakom det jag gör med mina hundar.

Fram tills dess får bruksgubbarna ”kämpa i skogen” med sitt uppletande, och vi ”flickor kan leka freestyle med våra hundar” på apellplanen (om inte de vill köra lydnad det vill säga, då får vi leka på annan plats).

Så vi får väll vänta vi freestylefolk, vänta på att bruksgubbarna ska ta av sig kepsen, klia sig i huvudet och försöka lära sin schnauzer en bakåtvolt.

Från valp till tävlingshund! Kursstart 8/2!

Har din blivande tävlingshund anlänt?kursinbjudan 2

Då är det dags att sätta igång med grunderna!

En bra tävlingshund behöver kunna så mycket mer än sina tävlingsmoment! Desto bättre hunden fungerar i vardagen, desto enklare är det att sätta igång tävlingsträningen.

Att sätta igång tävlingsmomenten först, och sedan ta itu med vardagen är lite att bita sig själv i svansen.
Har du från början en god vardagslydnad – kan du och din hund sedan göra vad som helst!

Under denna kurs skippar vi pratet om rumsrenhet, foder, kloklippning och liknande delar, det litar jag på att ni redan har ett hum om. Inte heller kommer vi ha någon ”valplek” där valparna härjar fritt (vi vill ju att de ska bygga focus på förare).
Allt focus ligger på att bygga upp grunderna för din framtida träningskamrat, som även ska fungerar i vardagslivet.
Kursen lämpar sig till dig som tänkt tävla inom lydnad, bruks, agility, rallylydnad eller freestyle.
Har din valp ännu inte anlänt? Det finns även plats för dig! 2 åhörarplatser finns på kursen, för dig som vill snappa upp information redan innan valpen kommer!

Några av de delarna en framtida tävlingshund behöver:

11880192_10153478036675365_485533712_n* En fungerande ”av och påknapp” – hunden behöver kunna tända till när det är dags för träning, och i nästa sekund kunna slappna av. Du vill inte att hundens energi ska gå åt när det är vila.
* Hit – din hund måste komma på inkallning, även när störningar finns omkring er.
* Stanna – oavsett störning skall du kunna lita på att din hund stannar där du lämnar den.
* Nej – Att kunna tala om för hunden vad du INTE vill att den gör, och kunna bromsa hunden i ett beteende är otroligt viktigt. Du vill kunna gå ut på en brukshundklubb och säga ”nej, strunta i de andra hundarna – nu ska vi träna”.
* Lekglädje – utan belöningar är du ganska strandad i träningen. Vi jobbar på att kunna ha en stor variation av belöningar, och hitta fler varianter som passar er. En hund som är glad i sina belöningar är även glad i träning!
* Apport – Vilket även hänger ihop med ovanstående punkt. Det underlättar stort för dig som förare att hunden även kommer tillbaka med leksakerna. Jag har sett tydligt genom mina år som instruktör att de förare vars hundar INTE kommer in med leksakerna, drar sig för denna typ av belöningar. Tyvärr blir godis rätt tjatigt och tråkigt – du vill kunna dra iväg en boll och se hunden piggt komma tillbaka med den.
* Passivitet – Är otroligt viktigt för en tävlingshund! Under hundens liv kommer det bli flertalet timmar sittande vid dina fötter i klubbstugan, i en bur under banvandringen, vid ett träd vid prisutdelningen osv, osv… Kan din hund då lägga sig för en sovstund avslappnat är detta otroligt rogivande både för dig och hunden. Spara energin till när det gäller!

Dessa punkter kommer vi lägga stor vikt på under kursen!

Min filosofi inom hundträning har alltid varit tydlighet. Är jag som förare tydlig med mitt budskap, blir det enkelt för min hund att följa.

kursinbjudan 3Praktisk information kurs nummer 200

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
När: Onsdagarna och måndagen: 8/2, 15/2, 22/2 och 27/12
Tid: 17:45 – 18:45
Plats: Mohlins K9, vår egna lokal på Stationsvägen 51, Åkersberga
Pris: 1200 kr.
Max 3 deltagare, för att möjliggöra ekipagefocus!

Är detta inte kursen du söker? Se fler kurser här: http://trickhundar.com/kurser/gruppkurser/

Anmälningsformulär till valpkurs 200:

Obs – anmälan är bindande!

Broms och gas! Kursstart 1/2-17!

Både tävlings- och familjehundar behöver en fungerande ”av- och påknapp”!
Att ena sekunden kunna säga ”nu kör vi”, och nästa ”nu räcker det”.

Har hunden lätt för dessa skiften underlättar det otroligt både på plan och i vardagen!

11880192_10153478036675365_485533712_n

Har du en broms så vågar du gasa!

Har jag ingen broms på bilen så vågar jag heller inte gasa, för vad gör jag då i kurvan? Samma tänk har jag i hundträningen. Om jag har en fungerande broms så kan jag dra ner till klubben och träna, även om det finns andra hundar där. Eftersom jag kan tala om för hunden vad den får och inte får lägga focus på.
Vet jag att jag enkelt kan lugna min hund, så vågar jag också dra igång den – och vi har möjlighet att ha kul ihop.

Många hundar har lätt för att tagga till, men svårare att varva ner när det är paus/slut. Visst vore det skönt om hunden då snabbt kunde slappna av och komma till ro? – Det är fullt möjligt!

Kanske har du hört om ”filtträningar” eller ”burträningar”, dock anser jag att det inte behövs en specifik plats för avslappning, och vill heller inte att hunden ligger på förväntan (då detta tar energi från hunden – spara den till när det gäller).

Några av de delarna vi lägger focus på:

* En fungerande ”av och påknapp” – hunden behöver kunna tända till när det är dags för träning, och i nästa sekund kunna slappna av. Du vill inte att hundens energi ska gå åt när det är vila.
* Stanna – oavsett störning skall du kunna lita på att din hund stannar där du lämnar den.
* Nej – Att kunna tala om för hunden vad du INTE vill att den gör, och kunna bromsa hunden i ett beteende är otroligt viktigt. Du vill kunna gå ut på en brukshundklubb och säga ”nej, strunta i de andra hundarna – nu ska vi träna”.
* Passivitet – Är oförglömligt, framförallt för en tävlingshund! Under hundens liv blir det flertalet timmar sittande vid dina fötter i klubbstugan, i en bur under banvandringen, vid ett träd vid prisutdelningen osv, osv… Kan din hund då lägga sig för en sovstund avslappnat är detta otroligt rogivande både för dig och hunden. Spara energin till när det gäller!

Praktisk information kurs nummer 199

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
När: onsdagarna : 1/2, 8/12, 15/2 och 22/2
Tid: 16:30 – 17:30
Plats: Mohlins K9, vår egna lokal på Stationsvägen 51, Åkersberga
Pris: 1200 kr.
Max 3 deltagare, för att möjliggöra ekipagefocus!

Är detta inte kursen du söker? Se fler kurser här: http://trickhundar.com/kurser/gruppkurser/

Anmälningsformulär till gas och broms 199:

Obs – anmälan är bindande!

Från valp till tävlingshund! Kursstart 15/11!

Har din blivande tävlingshund anlänt?kursinbjudan 2

Då är det dags att sätta igång med grunderna!

En bra tävlingshund behöver kunna så mycket mer än sina tävlingsmoment! Desto bättre hunden fungerar i vardagen, desto enklare är det att sätta igång tävlingsträningen.

Att sätta igång tävlingsmomenten först, och sedan ta itu med vardagen är lite att bita sig själv i svansen.
Har du från början en god vardagslydnad – kan du och din hund sedan göra vad som helst!

Under denna kurs skippar vi pratet om rumsrenhet, foder, kloklippning och liknande delar, det litar jag på att ni redan har ett hum om. Inte heller kommer vi ha någon ”valplek” där valparna härjar fritt (vi vill ju att de ska bygga focus på förare).
Allt focus ligger på att bygga upp grunderna för din framtida träningskamrat, som även ska fungerar i vardagslivet.
Kursen lämpar sig till dig som tänkt tävla inom lydnad, bruks, agility, rallylydnad eller freestyle.
Har din valp ännu inte anlänt? Det finns även plats för dig! 2 åhörarplatser finns på kursen, för dig som vill snappa upp information redan innan valpen kommer!

Några av de delarna en framtida tävlingshund behöver:

11880192_10153478036675365_485533712_n* En fungerande ”av och påknapp” – hunden behöver kunna tända till när det är dags för träning, och i nästa sekund kunna slappna av. Du vill inte att hundens energi ska gå åt när det är vila.
* Hit – din hund måste komma på inkallning, även när störningar finns omkring er.
* Stanna – oavsett störning skall du kunna lita på att din hund stannar där du lämnar den.
* Nej – Att kunna tala om för hunden vad du INTE vill att den gör, och kunna bromsa hunden i ett beteende är otroligt viktigt. Du vill kunna gå ut på en brukshundklubb och säga ”nej, strunta i de andra hundarna – nu ska vi träna”.
* Lekglädje – utan belöningar är du ganska strandad i träningen. Vi jobbar på att kunna ha en stor variation av belöningar, och hitta fler varianter som passar er. En hund som är glad i sina belöningar är även glad i träning!
* Apport – Vilket även hänger ihop med ovanstående punkt. Det underlättar stort för dig som förare att hunden även kommer tillbaka med leksakerna. Jag har sett tydligt genom mina år som instruktör att de förare vars hundar INTE kommer in med leksakerna, drar sig för denna typ av belöningar. Tyvärr blir godis rätt tjatigt och tråkigt – du vill kunna dra iväg en boll och se hunden piggt komma tillbaka med den.
* Passivitet – Är otroligt viktigt för en tävlingshund! Under hundens liv kommer det bli flertalet timmar sittande vid dina fötter i klubbstugan, i en bur under banvandringen, vid ett träd vid prisutdelningen osv, osv… Kan din hund då lägga sig för en sovstund avslappnat är detta otroligt rogivande både för dig och hunden. Spara energin till när det gäller!

Dessa punkter kommer vi lägga stor vikt på under kursen!

Min filosofi inom hundträning har alltid varit tydlighet. Är jag som förare tydlig med mitt budskap, blir det enkelt för min hund att följa.

 

kursinbjudan 3Praktisk information kurs nummer 196

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
När: Tisdagarna: 15/11, 22/11, 29/11 och 6/12
Tid: 17:15 – 18:15
Plats: Mohlins K9, vår egna lokal på Stationsvägen 51, Åkersberga
Pris: 1200 kr.
Max 3 deltagare, för att möjliggöra ekipagefocus!

Är detta inte kursen du söker? Se fler kurser här: http://trickhundar.com/kurser/gruppkurser/

Anmälningsformulär till valpkurs 196:

Obs – anmälan är bindande!

Broms och gas grundkurs. Start 3/11

Både tävlings- och familjehundar behöver en fungerande ”av- och påknapp”!
Att ena sekunden kunna säga ”nu kör vi”, och nästa ”nu räcker det”.

Har hunden lätt för dessa skiften underlättar det otroligt både på plan och i vardagen!

11880192_10153478036675365_485533712_n

Har du en broms så vågar du gasa!

Har jag ingen broms på bilen så vågar jag heller inte gasa, för vad gör jag då i kurvan? Samma tänk har jag i hundträningen. Om jag har en fungerande broms så kan jag dra ner till klubben och träna, även om det finns andra hundar där. Eftersom jag kan tala om för hunden vad den får och inte får lägga focus på.
Vet jag att jag enkelt kan lugna min hund, så vågar jag också dra igång den – och vi har möjlighet att ha kul ihop.

Många hundar har lätt för att tagga till, men svårare att varva ner när det är paus/slut. Visst vore det skönt om hunden då snabbt kunde slappna av och komma till ro? – Det är fullt möjligt!

Kanske har du hört om ”filtträningar” eller ”burträningar”, dock anser jag att det inte behövs en specifik plats för avslappning, och vill heller inte att hunden ligger på förväntan (då detta tar energi från hunden – spara den till när det gäller).

Några av de delarna vi lägger focus på:

* En fungerande ”av och påknapp” – hunden behöver kunna tända till när det är dags för träning, och i nästa sekund kunna slappna av. Du vill inte att hundens energi ska gå åt när det är vila.
* Stanna – oavsett störning skall du kunna lita på att din hund stannar där du lämnar den.
* Nej – Att kunna tala om för hunden vad du INTE vill att den gör, och kunna bromsa hunden i ett beteende är otroligt viktigt. Du vill kunna gå ut på en brukshundklubb och säga ”nej, strunta i de andra hundarna – nu ska vi träna”.
* Passivitet – Är oförglömligt, framförallt för en tävlingshund! Under hundens liv blir det flertalet timmar sittande vid dina fötter i klubbstugan, i en bur under banvandringen, vid ett träd vid prisutdelningen osv, osv… Kan din hund då lägga sig för en sovstund avslappnat är detta otroligt rogivande både för dig och hunden. Spara energin till när det gäller!

Praktisk information kurs nummer 195

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
När: torsdagen, onsdagen och tisdagarna : 3/11, 9/11, 15/11 och 22/11
Tid: 18:30 – 19:30
Plats: Mohlins K9, vår egna lokal på Stationsvägen 51, Åkersberga
Pris: 1200 kr.
Max 3 deltagare, för att möjliggöra ekipagefocus!

Är detta inte kursen du söker? Se fler kurser här: http://trickhundar.com/kurser/gruppkurser/

Anmälningsformulär till gas och broms 195:

Obs – anmälan är bindande!

Gå fint i kopplet! Kursstart 25/10!

dsc_0035Att hunden går fint i kopplet är något som de flesta av oss hundägare önskar. Men ändå är det bland de vanligaste problemen!

Att vara ankare för hunden är knappast roligt – varken för dig eller hunden…

På tre tillfällen (ja – en del hemmaträning krävs också såklart) är planen att tre hundar skall förvandlas från draghund – till promenadhund i slakt koppel. Är din hund en av de tre?

Praktisk information kurs nummer 194

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs (Dock ej utfallshundar – välkommen att boka in privatträning för dessa!)
När: Tisdagarna: 25/10, 1/11 och 8/11
Tid: 19:30 – 20:30
Plats: Mohlins K9, vår egna lokal på Stationsvägen 51, Åkersberga
Pris: 1000 kr.
Max 3 deltagare, för att möjliggöra ekipagefocus!

Är detta inte kursen du söker? Se fler kurser här: http://trickhundar.com/kurser/gruppkurser/

Anmälningsformulär till valpkurs 194:

Obs – anmälan är bindande!

 

 

Från valp till tävlingshund! Kursstart 18/10!

Har din blivande tävlingshund anlänt?kursinbjudan 2

Då är det dags att sätta igång med grunderna!

En bra tävlingshund behöver kunna så mycket mer än sina tävlingsmoment! Desto bättre hunden fungerar i vardagen, desto enklare är det att sätta igång tävlingsträningen.

Att sätta igång tävlingsmomenten först, och sedan ta itu med vardagen är lite att bita sig själv i svansen.
Har du från början en god vardagslydnad – kan du och din hund sedan göra vad som helst!

Under denna kurs skippar vi pratet om rumsrenhet, foder, kloklippning och liknande delar, det litar jag på att ni redan har ett hum om. Inte heller kommer vi ha någon ”valplek” där valparna härjar fritt (vi vill ju att de ska bygga focus på förare).
Allt focus ligger på att bygga upp grunderna för din framtida träningskamrat, som även ska fungerar i vardagslivet.
Kursen lämpar sig till dig som tänkt tävla inom lydnad, bruks, agility, rallylydnad eller freestyle.
Har din valp ännu inte anlänt? Det finns även plats för dig! 2 åhörarplatser finns på kursen, för dig som vill snappa upp information redan innan valpen kommer!

Några av de delarna en framtida tävlingshund behöver:

11880192_10153478036675365_485533712_n* En fungerande ”av och påknapp” – hunden behöver kunna tända till när det är dags för träning, och i nästa sekund kunna slappna av. Du vill inte att hundens energi ska gå åt när det är vila.
* Hit – din hund måste komma på inkallning, även när störningar finns omkring er.
* Stanna – oavsett störning skall du kunna lita på att din hund stannar där du lämnar den.
* Nej – Att kunna tala om för hunden vad du INTE vill att den gör, och kunna bromsa hunden i ett beteende är otroligt viktigt. Du vill kunna gå ut på en brukshundklubb och säga ”nej, strunta i de andra hundarna – nu ska vi träna”.
* Lekglädje – utan belöningar är du ganska strandad i träningen. Vi jobbar på att kunna ha en stor variation av belöningar, och hitta fler varianter som passar er. En hund som är glad i sina belöningar är även glad i träning!
* Apport – Vilket även hänger ihop med ovanstående punkt. Det underlättar stort för dig som förare att hunden även kommer tillbaka med leksakerna. Jag har sett tydligt genom mina år som instruktör att de förare vars hundar INTE kommer in med leksakerna, drar sig för denna typ av belöningar. Tyvärr blir godis rätt tjatigt och tråkigt – du vill kunna dra iväg en boll och se hunden piggt komma tillbaka med den.
* Passivitet – Är otroligt viktigt för en tävlingshund! Under hundens liv kommer det bli flertalet timmar sittande vid dina fötter i klubbstugan, i en bur under banvandringen, vid ett träd vid prisutdelningen osv, osv… Kan din hund då lägga sig för en sovstund avslappnat är detta otroligt rogivande både för dig och hunden. Spara energin till när det gäller!

Dessa punkter kommer vi lägga stor vikt på under kursen!

Min filosofi inom hundträning har alltid varit tydlighet. Är jag som förare tydlig med mitt budskap, blir det enkelt för min hund att följa.

 

kursinbjudan 3Praktisk information kurs nummer 193

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
När: Tisdagarna: 18/10, 25/10, 1/11 och 8/11
Tid: 18:15 – 19:15
Plats: Mohlins K9, vår egna lokal på Stationsvägen 51, Åkersberga
Pris: 1200 kr.
Max 3 deltagare, för att möjliggöra ekipagefocus!

Är detta inte kursen du söker? Se fler kurser här: http://trickhundar.com/kurser/gruppkurser/

Anmälningsformulär till valpkurs 193:

Obs – anmälan är bindande!

Trickkurs grund! Start 18/10!

165431_10150111093960365_690845364_7857104_2494408_n1Trickträning är rolig, resultatgivande – och ger er ett underbart samarbete!

De flesta trick kan du träna hemma, inne i ditt vardagsrum, och fortfarande få hunden riktigt trött mentalt!

Kursdeltagarna är själva med och påverkar vilka trick vi skall träna!

Vi lägger focus på utveckling, och varvar den praktiska trickträningen med teori.

.

Praktisk information kurs nummer 192

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
När: Tisdagarna: 18/10, 25/10, 1/11 och 8/11
Tid: 17:00 – 18:00
Plats: Mohlins K9, vår egna lokal på Stationsvägen 51, Åkersberga
Pris: 1200 kr.
Max 3 deltagare, för att möjliggöra ekipagefocus!

Är detta inte kursen du söker? Se fler kurser här: http://trickhundar.com/kurser/gruppkurser/

Anmälningsformulär till trickkurs 192:

Obs – anmälan är bindande!

Broms och gas, kursstart 20/9!

Både tävlings- och familjehundar behöver en fungerande ”av- och påknapp”!
Att ena sekunden kunna säga ”nu kör vi”, och nästa ”nu räcker det”.

Har hunden lätt för dessa skiften underlättar det otroligt både på plan och i vardagen!

11880192_10153478036675365_485533712_n

Har du en broms så vågar du gasa!

Har jag ingen broms på bilen så vågar jag heller inte gasa, för vad gör jag då i kurvan? Samma tänk har jag i hundträningen. Om jag har en fungerande broms så kan jag dra ner till klubben och träna, även om det finns andra hundar där. Eftersom jag kan tala om för hunden vad den får och inte får lägga focus på.
Vet jag att jag enkelt kan lugna min hund, så vågar jag också dra igång den – och vi har möjlighet att ha kul ihop.

Många hundar har lätt för att tagga till, men svårare att varva ner när det är paus/slut. Visst vore det skönt om hunden då snabbt kunde slappna av och komma till ro? – Det är fullt möjligt!

Kanske har du hört om ”filtträningar” eller ”burträningar”, dock anser jag att det inte behövs en specifik plats för avslappning, och vill heller inte att hunden ligger på förväntan (då detta tar energi från hunden – spara den till när det gäller).

Några av de delarna vi lägger focus på:

* En fungerande ”av och påknapp” – hunden behöver kunna tända till när det är dags för träning, och i nästa sekund kunna slappna av. Du vill inte att hundens energi ska gå åt när det är vila.
* Stanna – oavsett störning skall du kunna lita på att din hund stannar där du lämnar den.
* Nej – Att kunna tala om för hunden vad du INTE vill att den gör, och kunna bromsa hunden i ett beteende är otroligt viktigt. Du vill kunna gå ut på en brukshundklubb och säga ”nej, strunta i de andra hundarna – nu ska vi träna”.
* Passivitet – Är oförglömligt, framförallt för en tävlingshund! Under hundens liv blir det flertalet timmar sittande vid dina fötter i klubbstugan, i en bur under banvandringen, vid ett träd vid prisutdelningen osv, osv… Kan din hund då lägga sig för en sovstund avslappnat är detta otroligt rogivande både för dig och hunden. Spara energin till när det gäller!

Praktisk information kurs nummer 189

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.
När: tisdagarna: 20/9, 27/9, 4/10 och 11/10
Tid: 18:15 – 19:15
Plats: Mohlins K9, vår egna lokal på Stationsvägen 51, Åkersberga
Pris: 1200 kr.
Max 3 deltagare, för att möjliggöra ekipagefocus!

Är detta inte kursen du söker? Se fler kurser här: http://trickhundar.com/kurser/gruppkurser/

Anmälningsformulär till gas och broms 189:

Obs – anmälan är bindande!

Broms och gas fortsättningskurs! Start 27/9!

555273_10150820790851906_1370357288_nDenna kurs riktar sig till dig som redan gått broms och gas grund, antingen på Österåkers brukshundklubb – eller hos Mohlins K9.

Under denna kurs utvecklar vi de övningar som ni gjort på grundkursen.

Då denna kurs sker i små grupper (max tre ekipage), följer vi upp precis det du och din hund behöver träna på!

En lydig hund är en fri hund!

Praktisk information kurs nummer 190

Förkunskaper: Broms och gaskurs grund.
När: Tisdagarna 27/9, 4/10, 11/10 och 18/10
Tid: 19:30 – 20:30
Plats: Mohlins K9 (Stationsvägen 51, Åkersberga. 5 min gångavstånd från Åkersberga Centrum)
Pris: 1 200 kr.
Max 3 deltagare, vilket gör att du som enskilt ekipage får stort focus och mycket hjälp.

Är detta inte kursen du söker? Se fler kurser här: http://trickhundar.com/kurser/gruppkurser/

Anmälningsformulär till gas och broms fortsättning, 190:

Obs – anmälan är bindande!